Lezárták a nyomozást

2019.09.06. 13:15

Tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Veszprémben

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves úrkúti férfival szemben, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

police.hu

Forrás: police.hu

Az eljárás adatai alapján 2018. december 17-én a reggeli órákban egy 60 éves úrkúti lakos tehergépkocsival közlekedett Veszprém belterületén, egy lezárt építési területen. A munkaterület megközelítése során a járművel hátramenetet végzett egy havas-jeges felületű meredek emelkedőn, azonban a tehergépkocsi megcsúszott, és annak hátuljával elütötte a mögötte gyalogosan haladó személyt. A baleset következtében az 50 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása után életét vesztette. A sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!