figyelemfelkeltő táblák cseszneken

2019.10.21. 14:00

A rendőrség minden eszközt bevet, hogy ne történjen több motoros baleset

Mindent eszközt bevetünk, és kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy előzzük meg a motoros baleseteket, különös tekintettel a cseszneki szerpentinre, vélekedett Adamovics László alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a helyszínen, amikor újabb, két figyelemfelkeltő táblát helyeztek el a 82-es számú főútnál, a minap.

Kovács Erika

Forrás: Rendőrség

A motorosok előszeretettel hajtanak a megengedettnél gyorsabban a bakonyi utakon, főként a cseszneki szerpentinen bőgnek a vasak, többen versenypályának tekintik az utat, és nincsenek tekintettel sem saját, sem mások életére. Ezért most a meglévők mellé újabb figyelemfelkeltő táblákat helyezett ki a Veszprémi Rendőrkapitányság Cseszneknél, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a biztonságos motorozásra, a balesetek, a tragédiák elkerülésére.

A helyszínen Adamovics László alezredes elmondta, a razziák, és a fokozott rendőrségi ellenőrzések, a motoros baleseteket bemutató, meghökkentő táblák ellenére a 82-es számú főúton, Cseszneknél, a szerpentines úton a közelmúltban több motoros baleset történt, közülük kettő halállal végződött. Ezért úgy döntött a rendőrség, hogy a helyi és a megyei baleset-megelőzési bizottsággal, valamint civil szervezetek támogatásával az útszakaszon újabb figyelemfelhívó táblákat helyez el, amelyeket Zsebe Attila diakónus római katolikus szertartás keretében megáldott.

Fotó: Rendőrség

Adamovics László alezredes kiemelte, a balesetek megelőzése továbbra is kiemelt feladatuk, és minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén minél kevesebb sérüléses közlekedési baleset történjen. Aláhúzta, sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető tudása szerint, illetve az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!