Halálos éjszaka

2019.11.17. 10:54

Nem kértek bocsánatot a vádlottak a badacsonyi tragédia áldozatának családjától

Nem ismerte el bűnösségét az előkészítő ülés után az első, minapi tárgyaláson sem S. N. elsőrendű-, és V.J., másodrendű vádlott, akik tavaly, Badacsonyban megverték H. Cs.-t, és a fiatalember meghalt.

Kovács Erika

Varga Zoltán, az elhunyt fiatalember unkaöccse végigüli az összes tárgyalást, mert kíváncsi arra, hogy mi történt Badacsonyban? Fotó: Család

Varga Zoltán az elhunyt unokabátyja megrendülten ülte végig a tárgyalást is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfiakat halált okozó testi sértés bűntettével, és más bűncselekményekkel vádolja a főügyészség.

A mai napig nem kértek bocsánatot tőlük

- Borzalmas érzés ott ülni, és hallgatni a tragikus esetet, amikor unokaöcsém Badacsonyban meghalt – fogalmazott Varga Zoltán. Megrendülten, keserűen beszélt arról is, hogy a mai napig nem kértek bocsánatot tőlük a vádlottak, és nem néztek a családtagok szemébe, akik a mai napig gyászolnak, hiszen a fiatalember hatalmas űrt hagyott maga után. Úgy monda, valamennyi tárgyaláson ott lesz, mert érdekli, hogy mi történt azon az éjszakán Badacsonyban, amikor meghalt szeretett unkaöccse.

Varga Zoltán, az elhunyt fiatalember unkaöccse végigüli az összes tárgyalást, mert kíváncsi arra, hogy mi történt Badacsonyban
Fotó: Család

A Veszprémi Törvényszék sajtóosztálya közölte, nem ismerték el bűnösségüket a vádlottak a tárgyaláson, egyebekben vallomást nem tettek, kérdésekre sem válaszoltak. A bíró a nyomozásnál tett vallomásukat ismertette. A következő tárgyalás 2020. január 16-án 10 órakor lesz.

Nem tekintették magukat bűnösnek

Az ügyet érintő, szeptemberi előkészítő ülésről egyebek mellett megírtuk, a férfiak, akik nyomkövetővel, bűnügyi őrizetben vannak, nem tekintették magukat bűnösnek. A vádiratot Papp Norbert ügyész ismertette, miszerint S. N., és V. J. ittasan, tavaly, szeptember 8-án, hajnalban autójukkal Badacsonyba mentek szeszes italért, és egy ABC melletti parkolóba, a behajtani tilos tábla ellenére behajtottak. Velük szemben a parkolóban gyalog ment H. Cs. és három ismerőse, aki az autósok útjából nem tért ki, ezért az első rendű vádlott a gyalogos előtt megállt, majd társával együtt kiszálltak, és az előttük állót többször ököllel arcon ütötték.

A társaság kérésére az autósok a verést abbahagyták. A megvert férfi ismerősei autójába akart beszállni, amikor vitába került a vádlottakkal, akik ismét többször megütötték, amitől hanyatt esett. A társaságból közül ketten is segíteni akartak neki, mire az egyiket az első rendű vádlott ököllel arcon ütötte, míg a másikra a vádlottak együtt rátámadtak. Az illető az ütéseket kivédte, és elmenekült, hogy segítséget hívjon. A társaságban lévő harmadik ember is kiszállt az autóból, és megpróbálta megnyugtatni a vádlottakat, hogy megakadályozza a további verekedést. Erre S. N. már el akart menni, amikor meglátta ismét H. Cs.-t, és a korábban elfutott társát, majd feléjük futott, V. J. is csatlakozott hozzá, ismét H. CS.-re támadtak, többször arcon, fejen ütötték, aki a járdára esett.

A vádlottak a már fekvő embert fejét, testét többször megrúgták, majd az autójukhoz futottak, hogy elmeneküljek, amit a helyszínen jelen lévő két, a társaságtól független ember meg akart akadályozni, mire dulakodtak. S. N. elővett egy gáz-, és riasztópisztolyt, amivel az egyik illetőre célzott, de nem tudott lőni, majd nagy gázzal kitolatott a parkolóból, de árokba csapódott. A járókelők, és a mentőorvos megkezdte H. Cs. újraélesztését, de a férfi meghalt. A halált okozó testi sértés bűntett büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés, mely a minősítéssel megváltozhat.

A tragédiáról és a nyomozásról már többször beszámoltunk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!