az ügyészség előtt az iratok

2020.04.01. 13:11

Sümegi váróteremből lopott hátizsákot a nő

A Tapolcai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves nővel szemben, aki 2020. február elején egy ideiglenesen őrizetlenül hagyott hátizsákot lopott el a sümegi buszpályaudvar váróterméből.

Ügyészség

Fotó: Archív

A vádirat szerint a sértett a délutáni órákban ismerőseivel tartózkodott a váróteremben, ahonnan kimentek dohányozni, miközben a hátizsákját az egyik padon őrizetlenül hagyta, közölte az Ügyészség.

A vádlott ezt kihasználva magához vette a hátizsákot, és azt a benne lévő értékekkel, valamint diákigazolvánnyal, lakcímkártyával, buszbérlettel együtt eltulajdonította majd a váróteremből még a sértett visszatérése előtt távozott, és egy Veszprém felé közlekedő helyközi buszra felszállt.

Az eltulajdonított tárgyak értéke az 50 000 forintos szabálysértési értékhatárt ugyan nem haladta meg, összesen 29 000 forintot tett ki, azonban a vádlott cselekménye amiatt, hogy a hátizsákkal együtt a benne lévő közokiratnak minősülő igazolványokat, illetve magánokiratnak minősülő bérletet is eltulajdonította, bűncselekménynek minősül.

A rendőrség a vádlottól az ellopott értékek egy részét, valamint a különböző iratokat lefoglalta, és a sértett részére kiadta, mellyel a kára nagyobb részt megtérült.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és az elkövető próbára bocsátására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!