kártérítést kell fizetnie

2020.06.17. 07:00

Ismert világmárkák hamisítványait árulta egy férfi a meggyeserdei piacon

Iparjogvédelmi szabályok megsértése miatt az ajkai bíróság egy év próbára bocsátotta és több mint 200 ezer forint kár megfizetésére kötelezte azt a 62 éves karádi férfit, aki ismert világmárkák védjegyével ellátott ruhákat adott el a piacon.

Mátételki András

A büntetlen előéletű vádlott tavaly a meggyeserdei piacon olyan ruhákat árult, amelyek a vásárlók megtévesztésére alkalmas módon hasonlítottak ismert márkák védjegyeivel ellátott és védjegyoltalom alatt álló termékeihez.

A vádlottól 46 Nike és 23 Tommy Hilfiger jelölésű ruhát foglaltak le a pénzügyőrök. Ezek gyenge minőségű hamisítványok voltak, amiről a vádlott is tudott. Ezzel megsértette a két márka jogtulajdonosainak a védjegy felhasználásához fűződő jogait, és vagyoni hátrányt okozott.

A bíróság jogerős büntetővégzésében kötelezte a férfit, hogy fizessen a Nike védjegytulajdonosának 106 ezer, míg a Tommy Hil­figerének 116 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!