ügyészség előtt az iratok

2020.12.30. 07:00

A figyelmetlenség és az ittasság volt az oka két Pápa környéki balesetnek

Figyelmetlen volt, balesetet okozott egy 25 éves pápai nő. A városi rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ellene folytatott eljárást, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Polgár Tibor

A balesetben a motorkerékpár egy jármű és a hozzá kapcsolt utánfutó alá csúszott

Forrás: rendőrség

Az eljárás adatai szerint egy 25 éves nő október 10-én délelőtt autójával közlekedett Pápa külterületén, a 83-as számú főúton Veszprém felé. Az előtte haladó gépkocsi előzésbe kezdett, de nem győződött meg arról, hogy előzését egy motorkerékpár már megkezdte. A motorkerékpár és az autó összeütköztek, majd a motor egy másik jármű és a hozzá kapcsolt utánfutó alá csúszott. A balesetben a motoros megsérült. A 25 éves pápai járművezetőt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a rendőrök, és a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték.

A balesetben a motorkerékpár egy jármű és a hozzá kapcsolt utánfutó alá csúszott Fotó: rendőrség

A rendőrök ugyancsak befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy ittasan karambolozó 28 éves kisbajcsi sofőrrel szemben folytattak. Az eljárás adatai alapján június 20-án reggel egy 28 éves férfi személygépkocsival közlekedett Devecser felől Pápa irányába, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban áttért a másik forgalmi sávba, és ott összeütközött a szemből érkező gépkocsival. A balesetben négy személy megsérült. A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, melyet később a szakértői vélemény alátámasztott. A sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás, a rendőrség az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!