Hivatalos személy elleni erőszak – Adóellenőrökre támadt a veszprémi férfi

A Veszprémi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a nála ellenőrzést tartó adóellenőrt az eljárása során bántalmazta és lökdöste.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

Az adóhatóság ellenőrző tevékenysége során adatok merültek fel arra, hogy egy veszprémi lakótelepen szálláshely szolgáltatással foglalkoznak, melyet a helyszínen kívántak ellenőrizni.

2021. január 23-án egy férfi és egy női ellenőr, a kilétüket leplezve, a megadott telefonszámon jelentkezett azzal, hogy igénybe szeretnék venni a szálláshelyet. A telefonon kapott iránymutatás szerint el is helyezték a szállás ellenértékét a postaládában, majd kis idő elteltével, hogy eljárásukat folytassák, azzal az indokkal, hogy nem működik a zár és nem tudják elhagyni a helyiséget, a helyszínre hívták a szolgáltatót.

A hívásra az 50 éves vádlott jelent meg, aki a helyszínen szembesült azzal, hogy adóellenőrzés alá vonták. Ettől indulatos lett, és a magukat igazolvánnyal igazoló ellenőröket erélyesen távozásra szólította fel, melynek a női ellenőr eleget is tett, társát viszont a férfi karjánál fogva erőszakkal vezette ki a helyiségből, majd az ajtóból kilökte az utcára úgy, hogy az ellenőr egy parkoló gépkocsinak esett. Az elkövető ezután gépkocsijával elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!