Magyarpolányi családi rendezvényen és Ajka belvárosában is garázdálkodott egy 20 éves férfi

Garázdaság bűntettével és vétségével is vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 20 éves férfit, aki 2020 szeptemberében előbb egy magyarpolányi nyilvános rendezvényen, majd három nappal később Ajkán kötekedett és bántalmazott másokat.

A vádirat szerint az elkövető egy barátjával járt az Ajka melletti faluban, ahol egy kisgyermekes családoknak szervezett rendezvényt tartottak, melynek egyik részvevője ezért jelmezt viselt – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Az ittas vádlott kérdezgetni kezdte a férfit, hogy mit csinál ott és miért van beöltözve, majd minden indok nélkül megütötte. A férfi védekezésül lefogta a vádlott kezét, akit a barátja is próbált csillapítani, azonban ez nem járt eredménnyel. Az elkövető továbbra is agresszíven viselkedett, a megtámadott férfi pedig hiába futott el, a vádlott üldözőbe vette, s ezzel is csak azután hagyott fel, hogy másvalakivel is szóváltásba került.

A vádlottnak mindez nem volt elég, három nap múlva Ajkán, a belvárosban kötött bele egy korábban vele együtt italozó hajléktalanba, akit fellökött, majd a földre került férfit testszerte többször megütötte és megrúgta. Az elkövető a cselekményével csak egy szemtanú felszólítására hagyott fel, aki a történtekről értesítette a rendőrséget. A megtámadott férfi orvosnál nem járt és könnyű testi sértés vétsége miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

Az ügyészség vádiratában halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak az erőszakos és megbotránkoztató cselekményeit ittasan elkövető férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!