megrázó részletek

2021.03.28. 07:17

Családi tragédia Ajkán: meghalt apa és fia

Meghalt egy 80 és egy 60 év körüli férfi Ajkán, egy családi házban vasárnap reggel. A közelben lakók tudomása szerint az idős ember nyakán metszett sérülés volt, a fiatalabb az udvaron felakasztotta magát, a ház kiégett. A lakók megdöbbentek a történtek miatt. A rendőrség közölte, apáról és fiáról van szó.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Bűnügyi helyszínelők dolgoztak a kiégett háznál, ahol a tragédia történt vasárnap reggel. Elfeketedett nyílászárókat, kitört ablakot, udvarra kidobált, égett bútorokat lehetett látni, az épület körüli részt pedig rendőrségi szalaggal elkerítették. Rendőrök, katonák álltak a területen, ahol Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője is jelen volt.

Bűnügyi helyszínelők dolgoztak a kiégett háznál, ahol a tragédia történt vasárnap reggel Fotó: Kovács Erika/Napló

A közelben élők azt mondták, nagyon rendes, barátságos embernek ismerték az idős férfit. Mostanában keveset járt ki a házból, főleg amióta meghalt a felesége, délidőben az ebédes kocsit látták a házánál. Az emberek úgy fogalmaztak, szörnyű, hogy meghalt apa és fia, tudomásuk szerint az idős ember nem égett meg, de metszett sérülés volt a nyakán. Találgatták, ez hogyan keletkezhetett. Nem értik, miért gyulladhatott ki a ház, és azt sem, hogy a fiatalabb férfi miért akasztotta fel magát az udvaron, aki szerintük búcsúlevelet is hagyott.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Többen megjegyezték, a két férfi, akik közel laktak, nem állt jó kapcsolatban egymással, de az, hogy ilyen tragédia megtörténik, arra senki nem számított. Megtudtuk, a fiatalabb bányászként dolgozott, és megkerestük a családját, de nem nyitottak ajtót. Az idős férfi unokaöccse viszont szívesen beszélt velünk. Elmondta, vasárnap délelőtt egy házbelijétől értesült a tragédiáról, ami felett nem tud napirendre térni. Jóban voltak, gyakran látogatta rokonát.

Arra lettünk figyelmesek, hogy jöttek a tűzoltók, aztán üvegcsörömpölést hallottunk, amikor kitörhették a háznál az ablakot, ahol aztán ömlött ki a füst. Hamarosan érkeztek a rendőrök és a mentősök is – idézte fel a reggelt Heiter Ferenc Fotó: Kovács Erika/Napló

Nagy József és felesége arról beszélt, tudomásuk szerint bányászként dolgozott az idős ember. Nagyon megdöbbentette őket a halála, dolgos, csendes ember hírében állt.

– Arra lettünk figyelmesek, hogy jöttek a tűzoltók, aztán üvegcsörömpölést hallottunk, amikor kitörhették a háznál az ablakot, ahol aztán ömlött ki a füst. Hamarosan érkeztek a rendőrök és a mentősök is – idézte fel a reggelt Heiter Ferenc.

A rendőrség közölte, büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügy körülményeit.

Nagy József és felesége arról beszélt, tudomásuk szerint bányászként dolgozott az idős ember. Nagyon megdöbbentette őket a halála, dolgos, csendes ember hírében állt Fotó: Kovács Erika/Napló

Pákozdi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa kifejtette, esetkocsi érkezett a helyszínre, ahol egy 60 és egy 80 év körüli férfit találtak a bajtársai, mindkét embernél már csak a halált tudták megállapítani.

Szolgainé Soós Gabriella megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, földszintes ikerház egyik lakásában keletkezett tűz vasárnap reggel, és a ház több helyisége is kiégett Ajkán. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat, majd egy ventilátorral átszellőztették az épületet. A helyszínre ment a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűz okát tűzvizsgálati eljárásban vizsgálják.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!