Sümegi fiatalok lopták a szalámit

Három sümegi fiatalember elhatározta még 2017 végén, hogy téli­szalámit lopnak az egyik tapolcai áruházból.

Mátételki András

Forrás: pixabay.com

Az akciót az év novemberében ütötték nyélbe. Az akkor még fiatalkorúnak számító 20 éves férfi és barátja magához vett nyolc rúd Rákóczi szalámit. Bevásárlókocsijukkal a ruházati részleghez mentek, ahol a próbafülkében letépték az áruvédelmi jelzéssel ellátott csomagolást. Az élelmiszert a ruhájuk alá rejtették, majd a pénztárnál kifizették a rágógumikat és néhány pék­árut. Társuk, a korábban már büntetett férfi a parkolóban várt rájuk az autójában.

Négy nappal később Keszthelyre autóztak, ahol szintén szalámit akartak lopni. A forgatókönyv ugyanaz volt, mint Tapolcán: a próbafülkében „felhizlalták” magukat: eltüntettek négy-négy Pick szalámit az öltözetük alatt. Kosarukba tettek néhány kiflit, melyet kifizettek a pénztárnál. Ám a biztonsági őr megállította a két tolvajt a kijáratnál. Noha mind a nyolc szalámi előkerült, azokat már nem tudták újra kitenni a pultra, mert hiányzott róluk a csomagolás.

A vádlottak üzletenként 31 ezer forintos kárt okoztak. A Tapolcai Járásbíróság folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt az egyik férfit másfél év próbára bocsátotta, ez idő alatt pártfogói felügyelet alatt kell állnia. Másikukat 180 óra közérdekű munkára ítélték, a bűnsegédként felelősségre vont férfinak 225 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!