Bíróság előtt a Veszprémnél elfogott embercsempészek

Embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi és egy nő ellen, akik hét, korábban Magyarország területére a jogszabályi előírások megkerülésével bejutó szír állampolgárt akartak ellenérték fejében Ausztriába szállítani.

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az egyik terhelt, egy 27 éves szerb-magyar állampolgár férfi 2021. január 29-én este a szerb-magyar határ magyar oldalán hét, magát szír állampolgárnak valló személyt vett fel a személygépkocsijába, hogy Ausztriába szállítsa őket. Az „utazás” fejenként 200 euróba került az utasoknak, akik előző éjjel ismeretlenek segítségével, illegálisan jutottak át a határon.

A két másik terhelt, egy 29 éves, szintén szerb-magyar állampolgárságú férfi és egy 25 éves magyar állampolgár nő a szír állampolgárokat szállító jármű előtt úgynevezett előfutó autóval haladva biztosította a migránsok zavartalan szállítását.

Este fél tíz körül értek Veszprém környékére, ahol a Külső-Kádártai úton a rendőrök mindkét autót ellenőrizték, és a három elkövetőt, valamint a szír állampolgárokat is előállították.

A két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény miatt az ügyészség mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

A terheltek az eljárás során letartóztatásba kerültek, melynek vádemelést követő fenntartására az ügyészség indítványt tett a bíróság felé.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!