Nagy összeget csalt ki a saját rokonától, a fia fizetett helyette

Rokonától csalt ki több százezer forintot egy nő, akinek a fia fizette vissza az összeget. A vádlottat pénzbüntetéssel sújtották.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A 60 éves, egyetemi végzettségű nő tudomást szerzett arról, hogy egy, a rokonságához tartozó házaspár kapcsolata kezd zátonyra futni. A vádlott 2018 őszén telefonon felvette a kapcsolatot az asszonnyal, akinek azt mondta: Győrben talált egy lakást, amelynek megkaphatná a használati jogát, ha fizetne 400 ezer forintot. Ezt az összeget kölcsönkérte a rokonától, akinek felajánlotta, hogy lakhatna nála. A későbbi sértettnek tetszett az ajánlat, mert fárasztó volt számára naponta utazni Pápáról Győrbe, ahol dolgozott.

A vádlott a pénzt nem a saját bankszámlájára utaltatta, de így is hozzájutott a kölcsönkért százezrekhez, amit egy hét múlva sem fizetett vissza, majd a rokonát különböző mesékkel hitegette. Két hónappal később a becsapott nő férje a vádlott fiától két részletben visszaszerezte a 400 ezer forintot. A Pápai Járásbíróság csalás vétsége miatt a nőt nem jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!