Ittasan, bukósisak nélkül furikázott segédmotoros kerékpárjával egy herendi férfi

A veszprémi rendőrök elfogták a sofőrt, akinek jogosítványa sem volt, mert egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták azt.

Forrás: pixabay.com

Egy elektromos segédmotor-kerékpárral közlekedő sofőrrel szemben intézkedtek a járőrök Szentgál külterületén 2021. június 1-jén 15 óra 50 perckor – adja hírül a police.hu. Az 55 éves herendi férfi nem viselt bukósisakot, és az eltiltás hatálya alatt vezetett, mert egy korábbi ittas vezetésért a jogosítványát az illetékes járásbíróság bevonta. A vele szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, ezért a járőrök további mintavételre előállították.

A sofőrrel szemben ittas vezetés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt pedig büntetőeljárás indult.

Továbbá a férfi ellen szabálysértési feljelentéssel éltek a bukósisak használatának elmulasztásáért, illetve kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!