Lomis piacon vásárolt kispuskával lövöldözött házának udvarán egy bakonyi férfi

Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki otthonának udvarán lövöldözött a piacon vásárolt fegyverével.

Az 58 éves, bakonyi kistelepülésen élő férfi közel tíz évvel ezelőtt a pápai „lomis” piacon vásárolt egy távcsővel felszerelt 0,22 kaliberű kispuskát, a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott ezt követően többször használta is a fegyvert, amikor azzal házának udvarán egy kuglira lődözött, míg végül egy házkutatás során, 2021 márciusában lefoglalták tőle.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi által vásárolt és tartott puska a jogszabályok értelmében lőfegyvernek, a hozzá tartozó töltények pedig lőszernek minősülnek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint a nyomozás során lefoglalt puska és lőszerek elkobzására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!