Lukács Levente szerparancsnokot választották Fűzfőn az év tűzoltójának

A közelmúltban Balatonfűzfő önkormányzata munkája elismeréseként a balatonfűzfői év tűzoltója kitüntető címet adományozott Lukács Levente címzetes tűzoltó zászlósnak és szerparancsnoknak, akivel felelősségteljes hivatásáról is beszélgettünk.

Szendi Péter

Lukács Levente mindig is szeretett másokon segíteni, gyerekkora óta így nevelték

Fotó: Szendi Péter

- Annak idején nagyapám is tűzoltó volt és sokat voltam náluk. Állítólag beszélni alig tudtam, de már akkor azt mondtam, hogy „tízoltó” leszek – mondja nevetve Levente, aki a polgári szolgálat letöltése után tűzoltónak állt húsz évvel ezelőtt Balatonfűzfőn.

Az elmúlt években nagyon sok pozitív és negatív élmény érte, de mivel örök optimista, igyekszik azokra a pillanatokra visszaemlékezni, amikor életeket mentettek, segítséget nyújtottak embereknek, akik a mai napig hálásak neki és bajtársainak. Mint mondja, ezért is szép hivatás, ha valaki tűzoltó, mert sok pozitív visszajelzést kapnak. Mindig is szeretett másokon segíteni, gyerekkora óta így nevelték.

A Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnál minden feltétel és körülmény adott ahhoz, hogy megfelelően lássák el a feladatukat. A legfontosabb viszont a csapatmunka, hiszen itt nem megengedhető, hogy ne kollektíven dolgozzanak. Nagyon jó a társaság Balatonfűzfőn. Nemcsak a munkában, hanem ha kell, a magánéletben is segítenek egymásnak.

Lukács Levente mindig is szeretett másokon segíteni, gyerekkora óta így nevelték Fotó: Szendi Péter

- A balatonfűzfői tűzoltósághoz Alsóörs, Balatonalmádi, Litér, Királyszentistván, Papkeszi, Vilonya, Balatonkenese, Balatonakarattya, Balatonfőkajár, Csajág és Füle tartozik, de ha szükséges, más településeken is segítséget nyújtunk – folytatja tovább a beszélgetést Levente, aki Vas Gábor alezredestől tudta meg, hogy felterjesztették az év tűzoltója díjra. Ez nagyon jól esett neki, hiszen visszaigazolták nemcsak a vezetői, hanem a képviselő-testület is, hogy az, amit csinál, jó és olykor bizony emberfeletti.

Négy gyermeke van, egy kamasz fiú és három tini lány, akikre nagyon büszke, igyekszik mint apa is helytállni az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!