Ha fontosak az értékei erre figyeljen a Balatonnál

A helyi rendőrkapitányság munkatársa bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a turistákat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Biztonságban útközben elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési programja keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója 2021. augusztus 5-én délelőtt a helyi vasútállomáson és az autóbusz-pályaudvaron várta 10 órától az érdeklődőket.

A két órás program során prevenciós kiadványok átadásával tájékoztatta az utasokat – közülük is elsősorban a nyaralni indulókat – a vagyonbiztonságukat érintő veszélyekről, valamint ezek elkerülésének lehetőségeiről.

Felhívta a figyelmet többek között arra, hogy a nyaralók utazótáskáikat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül, valamint értéktárgyaikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat, irataikat ne a táska tetejére tegyék, hanem annak belső zsebébe.

Kiemelte, a válltáskát tartsa mindenki szorosan a teste előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá. Hangsúlyozta továbbá, ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát bárki maga mellett, folyamatosan ellenőrizze értékei meglétét.

A bankautomatáknál történő biztonságos készpénzfelvétel kapcsán kérte a turistákat, hogy a bankkártya használatakor ügyeljenek rá, hogy senki ne láthassa a használt PIN kódot.

A nyaralók és kirándulók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése és visszaszorítása, valamint a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében a balatonfüredi rendőrök folyamatosan ellenőrzik a vasútállomás területét és annak környékét az idegenforgalmi szezonban. – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!