Letartóztatták a katalizátortolvajt, aki elmenekült a várpalotai rendőrök elől

Katalizátorlopással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság.

Képünk illusztráció.

A megalapozott gyanú szerint a 41 éves, büntetett előéletű sárkeresztúri férfi ismeretlen társával 2021. augusztus 6. napján az éjszakai órákban Várpalotán, egy parkoló autóból vágta ki a százezer forintot meghaladó értékű katalizátort, majd gépkocsival távoztak a helyszínről – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

Távozás után nem sokkal rendőri ellenőrzés alá akarták vonni az elkövetők járművét, azonban a később gyanúsítás alá került férfi hátramenetbe kapcsolt és nagy gázzal elhajtott. A rendőrök követték a személygépkocsival menekülő elkövetőket, azonban 30-40 km-nyi üldözés után elveszítették a tettesek nyomát.

A férfit végül elfogatóparancs kibocsátását követően egy nappal később vette őrizetbe a Várpalotai Rendőrkapitányság és lopás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a férfival szemben – aki ellen több más büntetőeljárás is folyamatban van – indítványt tett a letartóztatásának elrendelésére, melyet a bíróság az indítvánnyal egyezően a szökés, bűnismétlés és az eljárás megnehezítésének veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!