Bűnmegelőző előadást tartottak a sümegi iskolában

A rendőrök a helyi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában tartottak prevenciós foglalkozást.

Fotó: police.hu

A Tapolcai Rendőrkapitányság és a Sümegi Rendőrőrs munkatársai 2021. szeptember 28-án délelőtt a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolába látogattak el, ahol az alsós diákokkal a korosztályuk által leggyakrabban elkövetett jogsértésekről, magatartási problémákról, a fiatalkorú bűnözés okairól, valamint az elkövetővé válás következményeiről beszélgettek.

Az előadók felhívták a figyelmet arra, hogy nem csak a tettlegesség, egymás fizikai bántalmazása tilos, de a verbálisan vagy online kifejezésre juttatott zaklatások, gúnyolódások, rágalmazások és sértések sem megengedettek, és minden esetben következményekkel járnak. A gyerekeket megismertették a kulturált konfliktuskezelés módszereivel, valamint arról is beszéltek, kihez fordulhat segítségért az, aki az iskolai erőszak bármely formájának áldozatává válik. Fontosnak tartották kiemelni, hogy a folyamatos bántás, kirekesztés, zaklatás súlyos hatásokat válthat ki az elszenvedőkből, gyakran komoly lelki sérüléseket okozva, melyek szélsőséges helyzetekben elkeseredett, tragikus lépésre kényszeríthetik a megfélemlített áldozatot.

Fotó: police.hu

Fontos, hogy aki iskolán belüli bántalmazás áldozata lesz, minden esetben merjen erről beszélni a szüleivel, nevelőivel, az iskolai szociális munkással, védőnővel vagy keresse bizalommal az iskola rendőrét. – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!