Kilenc kábítószer-kereskedő letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság

Egy nap alatt két büntetőügyben összesen kilenc, kábítószer-kereskedelemmel és kábítószer tartásával gyanúsított személyt tartóztatott le a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Képünk illusztráció.

Az egyik ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vettek őrizetbe és hallgattak ki gyanúsítottként öt, 46 és 32 év közötti férfit, akik közül a megalapozott gyanú szerint 2021 júniusától négyen amfetamin típusú kábítószer értékesítésével foglalkoztak ismeretségi körükben – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Az ötödik férfi ruházatában jelentős mennyiségű kábítószert találtak, vele szemben kábítószer tartása miatt folyik az eljárás.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő másik ügyben négy, 20 és 30 év közötti férfi gyanúsítható azzal, hogy 2021. év során több személynek adtak el zömében marihuánát, speedet, illetve a szintén kábítószernek minősülő extasy tablettát.

Az ügyészség indítványozta gyanúsítottak letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra az indítvánnyal egyezően mind a kilenc

gyanúsított vonatkozásában el is rendelt. A végzés két letartóztatott esetében véglegessé vált, míg a többiek fellebbezést jelentettek be ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!