Vonattal ütközött össze egy autó Pápánál (frissítve)

Lezárták az érintett szakaszt a baleset miatt.

veol.hu, Kovács Erika

Fotó: Archív

Egy Balatonszentgyörgy és Győr között közlekedő Helikon InterRégió személyvonattal ütközött egy személyautó Pápa térségében – írja a katasztrófavédelem honlapja. Összeütközött a Balatonszentgyörgyről Győrbe tartó Helikon InterRégió vonat és egy személyautó Pápán, az Acsádi úti átjáróban szombaton reggel, közölte a Mávinform a közösségi oldalán. A vonaton mintegy harmincan utaztak, az autóban csak a vezetője tartózkodott. A pápai hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is a helyszínen dolgoznak, az érintett útszakaszt lezárták. A vonat utasai mentesítő járattal folytatják útjukat.

A Mávinform a közösségi oldalán azt írta, a baleset idején a fénysorompó rendben működött, nem sérült meg senki. A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 11 óráig, Pápa és Mezőlak között pótlóbuszok közlekednek. A Győr-Celldömölk vonalon szombat délelőtt hosszabb menetidőre kell számítani, a Helikon InterRégiók teljes útvonalán késések várhatók.

A rendőrség megkeresésünkre azt mondta, az autó hátsó részének ment neki a vonat, a baleset körülményeit vizsgálják. Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, a helyszínen a pápai hivatásos tűzoltók dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!