Majd elment az országból

2022.06.08. 19:04

Befogadta, erre meglopta balatonalmádi szállásadóját

Szállásadóját lopta meg az a férfi, aki ellen lopás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 49 éves magyar állampolgárságú, romániai lakhellyel rendelkező  férfi 2020 júniusában ismerkedett meg a sértett férfival egy Balaton-parti építkezésen  folytatott munkálatok során, ahol együtt dolgoztak. A férfi jó benyomást tett a sértettre,  azonban panaszkodott arra, hogy nincs hol laknia, nincs pénze sem, ezért a sértett  befogadta őt balatonalmádiban lévő lakásába.  

2020 szeptemberében a sértett egy munka ellenértékét, mintegy másfél millió forintot  vitt haza, amit egy fiókban helyezett el. A terhelt tudomással bírt a nagyobb összegről  és annak hollétéről. Szeptember 26-án a terhelt kivette a fiókból a teljes összeget,  majd Romániába távozott. 

A férfit végül európai elfogatóparancs alapján fogták el Romániában, majd a  büntetőeljárás lefolytatása érdekében átadták a magyar igazságügyi hatóságoknak. 

Az ügyészség a korábban büntetett, többszörös visszaeső férfival szemben  fegyházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett  indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!