Szabálysértés

2022.06.29. 20:00

Pénztárcát lopott a veszprémi kórház egyik nővérszobájából

Szabálysértési értékre, egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 24 éves nővel szemben, aki a veszprémi kórház egyik nővérszobájából pénztárcát lopott.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövetőt 2022. május 6-án este a mentőszolgálat szállította kórházba,  s míg a kivizsgálásra várt, a folyosón leültették. A vádlott azonban mintegy tíz perc  várakozást követően bement a kórházi osztály nővérszobájába, és az egyik dolgozó  táskájából kivette annak pénztárcáját.  

A tárcában 7000 forint készpénz volt, valamint a sértett abban tartotta a különböző  kártyaformátumú okiratait és bankkártyáját. A nő ezek után a pénzt és a közokiratokat  kivette a pénztárcából, majd mindent beletett egy nála lévő táskába, azt pedig egy  szemetesbe rejtette.  

A kórház biztonsági szolgálata azonban a táskát és benne az eltulajdonított értékeket, illetve  iratokat megtalálta, mellyel az okozott kár teljes egészében megtérült.  

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés  meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi  Járásbíróságnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!