Erőszak

2022.07.20. 18:00

Azt hazudta ketten megverték, de lebukott a bakonyi férfi

Büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki valótlanul állította két ismerőséről, hogy megverték.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az 56 éves férfi 2020. május 17-én azzal jelentette fel volt élettársát és annak fivérét, hogy a férfi előzőleg, május 3-án egy bakonyi kistelepülésen a nő biztatására az utcán hátulról leütötte, majd miután a földre került, megrúgta. A feljelentés nyomán garázdaság miatt eljárás indult a Várpalotai Rendőrkapitányságon. A nyomozás során megállapították, hogy a feljelentésben írt bántalmazás nem történt meg, ezért az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, majd ezt követően indult büntetőeljárás a feljelentő ellen a hamis vád miatt. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!