Bíróság

2022.11.28. 14:00

Nem kapott pénzt, ököllel esett idős édesapjának a Somló melletti faluban élő férfi

A Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt letartóztatását indítványozta annak az 51 éves férfinak, aki pénzügyi és személyes vitájuk során durván bántalmazta édesapját az egyik Somló melletti faluban.

Veszprém Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2022. november 23-án délután került szóváltásba a vele együtt élő sértettel, akit előbb az ágyra lökött és szidalmazott, majd mintegy háromnegyed óra elteltével, miután nem kapott tőle pénzt, folytatta a bántalmazását, miközben megöléssel is fenyegette. A gyanúsított végül otthagyta apját, akinek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, és a saját lakrészébe ment. A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a bűnismétlés és a bizonyítás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását, aki a döntés ellen a védőjével együtt fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!