24 óra krónikája

2023.01.05. 08:05

Várpalotán és Ajkán is ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök

A járőrök 2023. január 4-én 9 óra 10 perckor Várpalota belterületén egy 56 éves ösküi lakost igazoltattak, aki személygépkocsival közlekedett.

Illusztráció

Forrás: rendőrség

Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített - írja a police.hu. A férfit a rendőrök elfogták, további mintavétel elvégzése érdekében előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, és a mért érték alapján közigazgatási bírságot szabtak ki ellene.
Az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei pedig 17 óra 10 perckor Ajkán intézkedtek egy 44 éves halimbai sofőrrel, akinél szintén felmerült az ittasság gyanúja. A férfival szemben helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott, így a rendőrök további mintavétel elvégzése érdekében előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, ahol – vezetői engedélyének elvétele mellett -  büntetőeljárást indítottak ellene.
A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány tizenegy embert előállított, három főt elfogott, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy fő ellen pedig körözés volt érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában