Év veszprémi rendőre és az Év veszprémi polgárőre

2023.04.25. 07:00

Orsós Károlyt és Tóth Tamás Tibort díjazta Veszprém

Átadták az Év veszprémi rendőre és az Év veszprémi polgárőre elismerést hétvégén.

Napló

Orsós Károly Porga Gyulától vehette át a közgyűlés által odaítélt elismerést Fotó: önkormányzat

Az Év veszprémi rendőre elismerést a város közbiztonsága érdekében kifejtett példaértékű munkájáért Orsós Károly rendőr őrnagy vehette át Porga Gyula polgármestertől. A méltatásban elhangzott, Orsós Károly hivatásos szolgálati viszonya 1985-ben kezdődött, a bűnmegelőzési szakterületen 2005 óta végzi munkáját. 2011-ben indította útjára a bűnmegelőzési kortárssegítő programot, amely országos figyelmet kapott annak újszerűsége és egyedülállósága miatt. 2016 óta a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. Színvonalas szakmai előadásokat tart a fiatalok és az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről iskolákban és nyugdíjasklubokban. 

Az év veszprémi polgárőre díjat a város közbiztonsága érdekében kifejtett példaértékű polgárőri munka elismeréseként Tóth Tamás Tibor érdemelte ki. Első munkahelyén, a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben négy évet, majd utána a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben gazdasági vezetőként 13 évet dolgozott. Ezután az ország több börtönében is vezető beosztásban teljesített szolgálatot több mint 30 évig. 2014-ben Áder János köztársasági elnök Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozott kiemelkedő szakmai tevékenységéért, majd 2015-ben dandártábornokká nevezte ki. 2019-ben civil pályára lépett és visszaköltözött Veszprémbe, ahol munkája mellett a két éve megalakult Veszprémi Polgárőr Egyesületben az elnök gazdasági helyetteseként látja el feladatait. A gazdálkodási, elszámolási feladatokon túl a szolgálatok szervezését, az együttműködő szervezetekkel való kapcsolattartást is végzi, segíti, folyamatosan kapcsolatot tart a rendőrség munkatársaival és a polgárőrség járási koordinátorával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!