Erőszak

2023.06.28. 11:23

Féltékeny volt, fejszével támadt a 17 éves fiúra egy Pápa környéki faluban

Emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves férfival szemben, aki 2022 októberében egy 17 éves fiút bántalmazott és fejszével akart rá lesújtani, majd végül az utcán parkoló motorját verte szét az egyik Pápa környéki faluban.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint az elkövető kapcsolatot tartott a volt élettársától születetett gyermekeivel, és tudott arról, hogy a nő barátnőjének fia többször felügyel a gyermekeire. A vádlott azt feltételezte, hogy az asszony és a sértett között érzelmi kapcsolat áll fenn, ezért féltékenységből az egyik közösségi oldalon szidalmazta is a fiatalt, akivel azonban személyesen sohasem találkozott.

A férfi 2022. október 11-én este is a család lakóhelyén járt, amikor meglátta a kiskorú sértett ház előtt parkoló motorkerékpárját. Ekkor előzetes bejelentés nélkül ittasan bement a házba, ahol a nappaliban a sértett a gyermekekkel a televíziót nézte. A férfi belekötött a fiatal fiúba, és számos alkalommal ököllel fejen, tarkón ütötte.  A sértett a kazánházba menekült a vádlott elől, aki ott tovább bántalmazta, majd egy fejszét vett magához és annak élével ütött a fiú felé, aki szerencsésen elfordult az ütés elől és az utcára menekült.

A férfi oda is követte, próbálta utolérni, de a sértett elfutott előle. Az elkövető ezek után dühében a fejszével nekiesett a sértett motorjának, és mintegy 37 000 forintos kárt okozva megrongálta, majd egy közeli bozótosba lökte.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását és a vádlott közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta az ügyben ítéletet hozó Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság a férfi egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását is rendelje el, miután az újabb bűncselekményt a felfüggesztés próbaideje alatt követte el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!