Bíróság

2023.06.15. 16:00

Hatósági szemle után vált erőszakossá a zirci férfi

A Zirci Járásbíróság 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte azt az 50 éves zirci férfit, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tulajdonosa és ügyvezetője egy gazdasági társaságnak, mely egy zirci ingatlan vonatkozásában sikeres pályázatot nyert el az ott meglévő panzió bővítésére. Erre tekintettel az építésügyi hatóság dolgozói 2021 decemberében megjelentek a helyszínen hatósági szemle lefolytatása céljából. A hatósági szemlére előre egyeztett időpontban került sor, azon a gazdasági társaságot a vádlott képviselte.

A helyszíni szemle során a hatóság tisztviselői a szemlét lefolytatták, majd a tapasztaltak megbeszélése és a jegyzőkönyv felvétele végett a vádlott társaságában az épület nagytermébe mentek.

A helyszíni szemlén tapasztaltak kapcsán felmerülő problémákról történő tájékoztatás során azonban a vádlott indulatossá vált, melynek következtében az asztaltól felállva, a kezeit az asztalra téve, fenyegetően, ordítva kezdett beszélni, majd a szóváltás során az asztalon lévő iratokat felkapta és azokat az eljáró tisztviselők irányába dobta. Ezt követően a vádlott az egyik tisztviselő táskáját megfogta és azt a sértett felé dobta. A táska a sértettet a vállán találta el, azonban sérülése nem keletkezett.

Mindezeket követően a vádlott a másik tisztviselő mellé lépett, akinek a kezéből a hatósági iratköteget kirántotta, majd azt a földre dobta. Ekkor a sértett leguggolt a földre, hogy az iratkötegeket összeszedje, melynek során ismeretlen okból a földre esett, az elesés következtében sérülése nem keletkezett.

A vádlott fentiek során a kormányhivatal részéről eljáró sértettekkel folyamatosan kiabált, továbbá felszólította őket arra, hogy az épületet hagyják el.

Ekkor a földre esett sértettet kollégái a földről felsegítették, a hatósági ügyiratokat, valamint személyes tárgyaikat összeszedték és az ingatlanból elmenekültek.

A vádlott fenti erőszakos magatartásával a kormányhivatal részéről eljáró kormánytisztviselő sértetteket jogszerű eljárásukban erőszakkal megakadályozta, illetőleg egyiküket eljárása alatt bántalmazta.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!