Ügyészség

2023.06.02. 10:00

Letartóztatták a Ajka-Bakonygyepes közelében elfogott embercsempészt

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta az Ajkai Járási Ügyészség annak a 43 éves szlovák állampolgárságú férfinak, aki 2023. május 24-én kora hajnalban migránsokat szállított a nyugati országhatár felé Ajka-Bakonygyepes közelében.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: illusztráció

A megalapozott gyanú szerint az elkövető előző este Csongrád-Csanád vármegyében nyolc, magát szír állampolgárnak valló illegális határátlépőt vett fel a szlovák rendszámú személygépkocsijába, hogy a Magyarországról Ausztriába jutásukat segítse. A csempészett személyek végső célja Németország, illetve Hollandia lett volna. A gépkocsiban a szír állampolgárok egyike a gyanúsított mellett, három személy a hátsó ülésen foglalt helyet, míg négyen a csomagtérbe zsúfolódva húzták meg magukat. A férfi a migránsokkal végül a 8-as úton Ajka-Bakonygyepes külterületéig jutott, ahol a rendőrök igazoltatták és elfogták. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt tett indítványt az elkövető letartóztatására, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és azt egy hónapra elrendelte. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!