Veszprém külterületén

2023.09.30. 09:05

Elképesztő: ittasan, forgalommal szemben autózott egy férfi a 8-as főúton

Bejelentés érkezett a rendőrségre pénteken 22 óra 10 perckor, hogy a 8-as számú főúton, Veszprém külterületén egy sötét színű gépjármű a forgalommal szemben halad.

Az úton közlekedőknek sikerült az autó vezetőjét figyelmeztetni, hogy helytelenül választotta meg az irányt, így megfordulva az úton Veszprém irányába ment tovább.

A járőrök a bejelentés után röviddel megláttak a 8-as úton egy leállított autót, melynek utasterében egy férfi volt. A láthatóan bódult állapotban lévő személyt igazoltatták, vele szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív értéket mutatott. 

A férfit a rendőrök előállították további mintavételre, melyhez a mentőszolgálat munkatársainak a segítségét kérték, ugyanis a fiatalember az ittassága miatt több alkalommal is hányt.

A veszprémi rendőrök a 19 éves acsai lakossal szemben büntetőeljárást indítottak, valamint azért, mert a vezetően engedélyét nem tartotta magánál, és több közlekedési szabályt is megszegett, további eljárás is indult ellene.

A Veszprém vármegyei rendőrök ezúton is köszönik annak az autómentő vezetőjének és utasának a segítségét, akik elsőként észlelték a forgalommal szemben közlekedő személygépkocsit, a sofőr figyelmét - külön jelzés használatával - felhívták a balesetveszélyes magatartására, és tőlük telhetően mindent megtettek a baleset-megelőzés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!