Rongálás

2023.10.18. 18:00

Erősnek hitte magát, belekötött a devecseri buszmegállóba

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki 2023 júliusában berúgta a devecseri buszpályaudvar egyik megállójának üvegét.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a helybeli elkövető július 18-án este, negyed tíz körül az ismerőseivel az 1. számú kocsiállásánál tartózkodott, azonban a beszélgetésük során ingerültté vált, feszültségét pedig úgy vezette le, hogy a megállóhely üvegét előbb ököllel megütötte, majd abba bele is rúgott, melynek következtében az üveg betörött.

Az önkormányzatnak a rongálással több mint 95 000 forintos kára keletkezett, amelyet a károkozó az eljárás során ez ideig nem térített meg.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!