Megtévesztés

2023.12.10. 15:35

Újabb olvasónk kapott hamis gázszámlát, ön is kaphat – hónapok óta folyik a csalássorozat?

Két hónapja írtunk arról, hogy bakonyi önkormányzatok hamis gázszámlákat kaptak. A napokban olvasónk postafiókjába érkezett egy újabb. Újra figyelmeztetnünk kell olvasóinkat, bárki címzettje lehet a csalással próbálkozóknak.

Rimányi Zita

Októberben az igazi gázszámlához megtévesztésig hasonló elektronikus levelet kapott a jásdi önkormányzat a címére, kérték tőle a mintegy 11 ezer forintos összeg kiegyenlítését. Aztán a tési önkormányzathoz is érkezett egy ugyanilyen tartalmú felszólítás, ami még gyanúsabbá tette az esetet. Furcsa volt a címzés, az összeg is, ráadásul utóbbiak azonosak voltak.

A faluvezetők bejelentést tettek az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál, s azt a tájékoztatást kapták, hogy nem a szolgáltatótól származik a számla, tehát csalásról van szó, valaki visszaélt a cég nevével. Senki ne ugorjon be hasonló levélnek! – a falvak figyelmeztették is lakóikat több fórumon.

A napokban a Balatonhoz közel lakó olvasónk kapott hamis gázszámlát. Azért tudta rögtön, hogy nem igazi, mert nem abba az elektronikus postafiókjába érkezett, amit hivatalos ügyintézésekhez használ és a feladó mail-címe is kimondottan kamunak tűnt. Eszébe se jutott, hogy elutalja a mintegy 14 ezer forintos összeget, arra viszont rögtön gondolt, hogy üzen szerkesztőségünknek.

Hamis számla
Ilyen felszólítást kapott olvasónk, de nem ugrott be neki 
Fotó: Olvasó

Ha más olvasónk is hasonlóképp járt, érdemes feljelentést tennie, rendőrségnél, fogyasztóvédelmi hatóságnál és a szolgáltatónál is bejelentést tennie, s esetét megírhatja lapunknak a [email protected] címre, hogy mások ne járjanak pórul, időben kapcsoljanak. Mi is jelezzük a problémát a fogyasztóvédőknek és az MVM-nek, mert úgy tűnik, tartósan fennáll. Ha friss tájékoztatásokat kapunk tőlük, közzétesszük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!