Felfüggesztett börtönbüntetés várhat rá

2023.12.27. 19:00

Vádat emeltek a várpalotai nő ellen, aki csaknem két éven át bántalmazta kiskorú gyermekét

Kiskorú veszélyeztetése és könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 41 éves várpalotai nővel szemben, aki 2020-2022. között szóban és tettleg is agresszíven viselkedett az óvodás-kisiskolás korú gyermekével.

A vádirat szerint az elkövető az élettársi kapcsolatának megszakadását követően egyedül nevelte a 2014-ben született kisfiát, melyben a nagynénje segítette azzal, hogy naponta óvodába vitte és onnan hazakísérte a gyermeket. 

2020 tavaszán a vádlott a munkahelyi elfoglaltságára hivatkozással megkérte a nagynénjét, hogy a kisfiú hétköznap állandó jelleggel nála tartózkodhasson, ő pedig csak hétvégenként vitte magával haza. 

Az elkövető azonban a hétvégi találkozásaik során a kezdetektől fogva durván viselkedett a gyermekével, szidalmazta, becsmérlő szavakkal illette, majd jellemzővé vált, hogy naphosszat a várost járta vele és ismeretlen személyekkel szeszes italt fogyasztott a jelenlétében. 

A nő ezen túl bántalmazta, arcon ütötte, rángatta a sértettet, amely odáig fajult, hogy 2022 januárjában a gyermek mindkét szemének bevérzésével járó, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az ütés következtében.

Az ügyészség a vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyba kerülne. Kezdeményezte továbbá a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetését - olvasható a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!