Bűnügyi felügyelet

2024.01.02. 18:09

Eltiltották a vezetéstől, mégis újra és újra a volán mögé ült az idős férfi

Eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntette elkövetésével gyanúsított férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 78 éves férfi 2023. december 28-án a délelőtti órákban egy balatonalmádi lakóparkból hajtott ki személygépkocsival, melynek során a lakópark előtti járdán közlekedő kerékpárost elütötte. A kerékpáros a baleset következtében elesett, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az autós a baleset ellenére megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A sofőrt idén szeptember 5-én közlekedési szabálysértés miatt a hatóság 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, ám a férfi erre fittyet hányva ült ismét volán mögé. A férfi ellen nem ez az első büntetőeljárás, ami az eltiltás hatálya alatti vezetés miatt indult: a mostani eset előtt mindössze tíz nappal hallgatták ki gyanúsítottként ugyanezen okból, de a bíróságon is folyamatban van vele szemben két rendbeli eltiltás hatálya alatti vezetés miatti büntetőeljárás.

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a notórius szabályszegő férfi letartóztatására tett indítványt, a bíróság azonban a fenti cél eléréséhez elegendőnek tartotta a férfi lakására elrendelt bűnügyi felügyeletet is. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!