Tolvajok

2024.01.05. 08:41

Leitatták a házigazdát, majd elvitték a pénzét - négyfős bandát vettek őrizetbe a tapolcai rendőrök (videó)

A Tapolcai járás egyik településén lakó sértett tett bejelentést 2023. január 3-án hajnalban, hogy eltűnt a lakásából az autója kulcsa, valamint a pénze. A férfi a rendőröknek elmondta, hogy az este folyamán két nő látogatta meg, és velük múlatta az időt - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

A sértett pontos személyleírást adott vendégeiről az egyenruhásoknak, ugyanis korábban már találkozott velük néhányszor, ezért is invitálta magához őket.

A tapolcai rendőrök a szomszédos rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve közúti ellenőrzésen igazoltattak egy 20 éves keszthelyi és egy 22, egy 27 és egy 41 éves hévízi lakost. Az intézkedés során az egyenruhások 2 millió forintot meghaladó összeget, újonnan vásárolt cipőt, parfümöt és pénzváltásról szóló bizonylatokat találtak az autóban. A rendőrök mind a négy embert előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozás során kiderült, hogy a 27 és a 20 éves vendég az éjszaka megvárta, míg a házigazda elalszik, a lakásban magukhoz vették az udvaron álló autó kulcsát, és elvittek a járműből 5900 eurót. A két nőt kocsival szállították a ingatlanhoz, a sofőr a fiatalabb párja volt, míg utasa annak az apja, aki a másik nő élettársa is egyben. A két férfi tudott a tervükről, a lopást közösen követték el.

A tapolcai nyomozók őrizetbe vették a két nőt és a két férfit, lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!