Zaklatás

2024.01.03. 09:58

Segélykiáltások Ősiben - őrizetbe vették a rendőrök az erőszakoskodó férfit

Ősiből telefonált egy férfi a rendőrségre és kért segítséget 2023. január 1-jén 20 óra körül, mert a háza előtt egy nő segélykiáltásait hallotta - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Forrás: rendőrség

Mint írják, a segítőkész helyi lakos az utcafrontra sietett, és a nővel dulakodó személyt távozásra szólította fel. A zaklató ezután az autójába ült és távozott.

A kiérkező járőrök a településen igazoltatták a férfit, akit a sértett személyesen ismert. Elszámoltatásakor kiderült, hogy a Várpalota környéki illetékességű sértettet már 2023 márciusa óta telefonon, messengeren és kézzel írt üzenetek útján is zaklatta, ezúttal pedig személyesen jelent meg lakóhelye környéként, és támadta le az utcán. 

A 42 éves jenői lakos a nővel kiabálni kezdett, egy ház falának szorította, testét fogdosta, erőszakoskodott vele, majd az autójába akarta kényszeríteni. 

Utóbbi elhatározását a nő védelmére kelő helyi lakosok szakították félbe.

A jenői illetékességű férfit a rendőrök Ősiben elfogták, a Várpalotai Rendőrkapitányságra előállították, majd - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták és indítványozták letartóztatástát.

Ellene szexuális erőszak bűntettének, valamint zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!