Üres üvegek

2024.02.28. 14:30

352 forintért rabolta ki társát egy hajléktalan férfi Veszprémben

Hajléktalan társa kirablásával gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

Veol.hu

A rablás helyszíne Veszprémben

Forrás: ügyészség

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves férfi 2024. február 25-én reggel Veszprémben, egy utcai padon együtt italozott a sértettel és két társával. Miután befejezték az iszogatást, a sértett a hátizsákjába rakta az üres üvegeket és a közeli szupermarketbe indult azokat visszaváltani. A gyanúsított ekkor követni kezdte, és felszólította, hogy adja át az üvegeket, mert azokat ő akarja visszaváltani. A sértett nem akart eleget tenni a követelésnek, mire a gyanúsított lerángatta róla a hátizsákot és ellökte a férfit, majd a táskával elment az üvegvisszaváltóhoz, ahol 352 forintot kapott a rablással szerzett üvegekért. 

Az ügyészség a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a hasonló bűncselekmények miatt már büntetőeljárás hatálya alatt álló, korábban többször büntetett gyanúsított letartóztatását, melyet a bíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!