borászat

2017.09.27. 12:00

Döntőbe jutott az Egly-szőlőbirtok

A Magyarország Legszebb Birtoka megtisztelő címért vívott versenyen borászat kategóriában kategóriadöntőbe jutott az Egly Szőlőbirtok és Borászat.

Tóth B. Zsuzsa

Egly Márk jelmondata: A bor nem más, mint a természet és az ember párbeszéde Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A versenyen a jelöltek közül a szigorú szakmai zsűri kategóriánként három versenyzőt választott ki, ők a közönség szavazataiért is versengtek. Szakmai zsűri hirdette ki a kategóriák győzteseit, az abszolút győztest és a közönség kedvencét.

Egly Márk jelmondata: A bor nem más, mint a természet és az ember párbeszéde Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A borászat kategóriában kategóriadöntőbe jutott Egly Szőlőbirtok és Borászat bemutatkozó videóját több ezren tekintették meg a verseny kiíróinak oldalán. A Balaton-felvidéki borvidék egyik zászlóvivője, Egly Márk szakmai felkészültségét és gondos munkáját dicséri az Egly Birtok és az üzemeltetésében álló Palota Pince Kézműves Borászat és Borszaküzlet iménti sikere is. Márk 12 éve készít saját borokat, 3,5 hektáros szőlőültetvénye van. 2007-ben a sümegi vár oldalába XVI. századi szőlőfajtákat ültetett, génmegőrzé-si szándékkal is. Egy másik, félhektáros területen 80–100 évesek a tőkék, innen díjnyertes borok származnak. Amforákban érlelt pezsgőt is gyárt, történelmi gyökerekre támaszkodva. Márk célja a borturizmus és az örökségvédelem közötti összhang megteremtése. A püspöki palota 500 éves múlttal bíró, korszerű igényekkel felújított pincéje nemcsak a borvidék gaz-dáinak termékeit kínáló borszaküzletet, hanem bormúzeumot is rejt, borkóstolóknak és borvacsoráknak ad otthont. Látogatói a hagyomány és minőség legmagasabb fokával találkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában