Összefogás a gyógyulásért

2017.09.14. 06:40

Segítség Dorinának! Továbbra is várják az adományokat

A tízéves veszprémi Baróti Dorinának nemcsak műtétje előtt volt nagy az összefogás, gyógyulásáért a tavalyi tanév vége óta adománygyűjtés folyt.

Leitner Veronika

A támogatást jelképező Dorina-karkötők vásárlásából 144 365 ezer forint gyűlt össze a kislány támogatására a Dózsa iskolában.

A veszprémi Dózsa György általános iskola tanulója, Dorina június elején esett át a súlyos vérképzési betegségére gyógymódot jelentő, sikeres csontvelő-átültetésen.

- Májusban volt egy jótékonysági gála, utána jött az ötlet az egyik tanítványunk apukájától, Steffek Józseftől, hogy tehetnénk még valamit. Ő találta ki, hogy legyen egy összefogást jelképező piros karkötő, melyeket ő maga készített el aztán otthon – mondta el a Naplónak Lengyel Károly iskolaigazgató, aki szeptember 12-én, Dorina néhány osztálytársával együtt nyitotta ki az öblös gyűjtőedényt, melyben – mint az összeszámolást követően kiderült – 144 365 ezer forint gyűlt össze. Az életmentő műtét már sikeresen megtörtént, ám az adomány így is nagy segítség.

- Számos összetevője van egy ilyen gyógyulási folyamatnak, ami mind pénzbe kerül, ezért örülünk, hogy helyt adhattunk ennek a kezdeményezésnek – mondta el Lengyel Károly igazgató, aki hozzátette, Dorina az új tanévet magántanulóként teljesíti majd, interneten keresztül tartja a kapcsolatot tanáraival, ám a kislány legfontosabb dolga a gyógyulás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában