Badacsonytördemic

2017.09.26. 07:00

Ismét a diákoké a régi iskolaépület

Zsúfolásig megtelt a Badacsonytördemici Faluház a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola szeptemberi nyitórendezvényén.

Tóth B. Zsuzsa

A Kukonyák csoportja az évnyitón Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A vendégeket Horváth Zoltán polgármester köszöntötte. Baranyai Zoltánné igazgató elmondta, hogy a Tördemic Néptáncegyüttes 2017 szeptemberétől alapfokú művészeti iskolai keretben folytatja tevékenységét a 6-22 éves gyermekek, fiatalok körében. Szabó Csaba, a táncegyüttes vezetője összegezte az elmúlt nyolc év munkáját, szólt arról, hogy a Tördemic Néptáncegyüttes az elmúlt években számtalan területi, régiós és országos megmérettetésben vett részt.

A Kukonyák csoportja az évnyitón Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nagyszámú szólistadíj mellett országos versenyeken és a Fölszállott a páva című televíziós tehetségkutató versenyen is szép eredménnyel szerepelt. A csoport munkáját 2015-ben a Veszprém Megyei Néptáncszövetség ismerte el, 2017-ben pedig a Kukonyák nevű csoport a saját gyűjtésű bakonyi és Balaton-felvidéki táncokkal országos második helyezést ért el. Az eredmények sok mindenkinek köszönhetőek.

Például az egykori polgármesternek, Volmuth Péternek, a gyermekek tanárainak, Szabó Csaba Fülöp Ferenc-díjas táncpedagógusnak, a volt és jelenlegi önkormányzati képviselőknek, a Tördemic Néptáncegyesület példamutató támogatásának, a tánccsoportot magukénak érző településvezetőknek, a szülői összefogásnak, a sok önkéntes segítőnek, a néptáncot szerető lakosoknak és az együttesben részt vevő gyermekek és fiatalok játék, tánc és hagyo- mányok iránt kialakult ér-deklődésének, elkötelezettségének. A tördemici intézményt fenntartó alapítvány kurató- riumi elnökének köszöntője után fergeteges bemutató következett, majd az igazgatónő elmondta, biztos benne, hogy a képző- és táncművészeti ág kölcsönösen erősíteni fogja egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában