a közösségért

2017.09.19. 20:33

Lakótelepi napot tartottak Balatonfüreden

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a laktelepi napot a Köztársaság úti lakótelepen.

Sági Ági, Kovács Erika

- Én a kezdetektől itt lakom. 2000-ben, amikor 20 éves lett a lakótelep akkor gondoltam, hogy az itt élő több ezer embernek szervezni kellene egy közösségi napot- meséli Pálffy Károlyné önkormányzati képviselő.

Régen a lakótelepi nap gálaesttel indult, majd a szívkórház javaslatára a programok később többféle egészségügyi szűrővizsgálattal egészültek ki. Véradásra, vércukor és vérnyomás- mérésre most is van lehetőség, de a programok inkább a családi kikapcsolódást szolgálják.

- Jó közösség van a lakótelepen, ismerjük egymást. Most is rengetegen segítettek a helyszínen, de a közösségi tér, ami több program helyszíne lehetne sajnos hiányzik- tette hozzá Pálffy Károlyné.

 

Az idén is az időjárás miatt lehetett aggódni, de a szombat délelőtti eső csak a lovas programot mosta el. 11-től kisütött a nap is, és rengetegen en részt vettek a programokon.

Volt légvár, gumiasztal és gumiköteles ugráló, bütykölde, arcfestés és lufihajtogatás. A Nők a Balatonért Egyesület eljött környezetvédelmi társasjátékaival, és többször lehetett kisvonatozni is.

Volt aszfaltrajzverseny, és az Egészséges Balatonfüred Program keretében beszélgetni, konzultálni lehetett Frank Róbert vezetővel. Eljöttek a füredi rendőrök, akik pedálos gokarttal, rendőrautóval, és rendőrmotorral is várták az érdeklődőket. KRESZ-teszt kitöltésével ellenőrizhették közlekedési tudásukat, a legügyesebbek a közlekedésbiztonságot segítő ajándéktárgyakat vehettek át. Nagy sikere volt a biztonsági öv szimulátornak és a lézerpisztolynak is, és számtalan gyermekről készült rendőrautóban, rendőrmotoron emlékfotó a családi albumba. Volt kutyás bemutató Bors kutyával, és sokan voltak kíváncsiak a mentőhelikopterre és a tűzoltóautóra is.

A lakótelepi napon a város művészeti egyesületei előadásokkal, koncertekkel mutatkoztak be, az este táncházzal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában