Felújítás

2017.10.05. 15:21

Megújult az dudari önkormányzat épülete

Ünnepség keretében avatták fel a belügyminisztériumi pályázati támogatással, a mai kor színvonalának megfelelően felújított önkormányzati épületet.

Müller Anikó Hanga

A szalagot Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnöke, Tóth Edina Kitti polgármesterasszony és dr. Szivák Péter, a dudari közös önkormányzati hivatal jegyzője vágta el. Ovádi Péter első személyes benyomását idézte az egykori épületről, visszaemlékezve annak leromlott állapotára. – Nem volt méltó a településhez, említettem akkor polgármester asszonynak, hogy ráférne a renoválás. Nagyon fontos, hogy milyen az önkormányzat épülete, hiszen aki a faluba érkezik ismeretlenül, akár vállalkozó, akár ott letelepülni szándékozó, először a hivatalt keresi fel. Amint beléptem ide, láttam az óriási változást, most méltán lehetnek büszkék a dudariak az épületre, mondta. Tóth Edina Kitti ünnepi köszöntőjét három fő gondolat köré fűzte, miért, hogyan történt a beruházás és kiknek tartozik köszönettel.

– A miértre az ok tényszerűen, a vagyongazdálkodás, a feladatellátás, a működési költségek csökkentése, kedvező pályázati lehetőség, ötéves gazdasági programunk végrehajtása. Humán oldalról az indokolta, hogy több évtizede nem történt fejlesztés, karbantartás, az ügyfelek ütött-kopott helyen intézhették ügyeiket, a dolgozók méltatlan munkakörnyezetben dolgoztak. Hogyan történt a felújítás? Ha szűkszavúan szeretnék válaszolni: frappánsan. Bővebben, a recept, találd ki, mit szeretnél, keress hozzá támogatót, gondold végig a feladatot, írd és nyerd meg a pályázatot, jöjjenek az egyeztetések, aztán ha májusban azt mondja valaki, hogy szeptember 4-én minden szakma levonul, úgysem hiszed el, mondta a faluvezető. Köszönetet mondott mindenkinek, akinek szerepe volt a munkában, kiemelve Ovádi Péter támogatását és jelképesen átadta az épületet üzemeltetésre dr. Szivák Péternek.

A jegyző kiemelte, nagyon messziről indultak, a felújítással több évtizedes terv valósult meg. Örömét fejezte ki, hogy az épület mellett megújultak az irodai berendezések és az informatikai hálózat is. Köszönetet mondott a lakosságnak a türelemért, a megkurtított ügyfélszolgálat elfogadásáért. Az ünnepi eseményen verssel közreműködött Tóth Dóra. A beruházás költsége bruttó hetvenmillió forint volt, melyből harmincmillió a pályázati támogatás. Az ünnepség a Bencze László művelődési házban folytatódott, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója önálló estjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában