Veszprém

2017.10.30. 15:08

Emlékkövet avattak az erdőgazdaság évfordulóján

Magyar Néphadsereg Veszprémi Erdőgazdasága néven, 1967. július elsején alakult meg a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. jogelődje.

Molnár Sándor

Az 50 éves évforduló alkalmából emlékkövet állítottak a társaság veszprémi központjának udvarán.

Rakk Tamás egykori és Schumacher István jelenlegi vezérigazgató leplezte le az emlékkövet a társaság központjában Fotó : Penovác Károly

Szűk családi körben ünnepeltek, csak a dolgozók vettek részt a megemlékezésen, amelyre meghívást kapott az alapításkor már itt dolgozó, korábbi vezérigazgató és helyettese is.

Az egykori vezérigazgató Rakk Tamás, aki a társaságnál kezdett el dolgozni, és 40 év után innen ment nyugdíjba, jó ötletnek tartja az emlékkő állítását és örömmel jött el az ünnepségre.

Szedlák Tibor termelési vezérigazgató-helyettes elevenítette föl az elmúlt 50 év történéseit.

– Ötven év nagy idő egy cég életében. Nyugodtan elmondhatom, hogy a Verga szép lassan kiharcolt magának egy nagyon komoly tekintélyt. Ez annak volt köszönhető, hogy sok értelmes és normális kolléga, erdész szívvel-lélekkel mindent beleadott, és ezért lehet ezekről az eredményekről beszélni. Ez az ötven év stabil és jó volt, ez biztosan erőt ad a mostani gárdának a következő időszakra, hogy lelkesen dolgozzanak – mondta el a 2003-ban nyugdíjba vonult vezérigazgató, aki sok sikert kívánt a mai munkatársaknak.

Fotó : Penovác Károly

Schumacher István vezérigazgató elmondta, hogy a feladatok tekintetében a lényeg nem változott.

– Ennek a közel 50 ezer hektáros, állami erdőterületnek a kezelése, fenntartása a feladat, amit mi is megörököltünk az elődöktől és igyekszünk legalább olyan állapotban az utódoknak tovább adni. Ez egy olyan kincs, amit minden élvezünk, nem csak az itt dolgozók, hanem a környéken élők is. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt megőrizzük – nyilatkozta a vezérigazgató.

A cég elmúlt ötven évben történt névváltozásait a társaság területéről származó emlékkövön, egy kis réztáblán örökítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában