régi álom

2017.10.25. 21:15

Használatba vették az orvosi rendelőt Veszprémfajszon

 Bővítették az orvosi rendelőt, áthelyezték a könyvtárszobát és kialakítottak egy önkormányzati hivatali helyiséget a régi, elavult épület át-építésével, felújításával a településen.

Molnár Sándor

Közel 25 millió forintból újult meg a ház Fotó: Molnár Sándor

Az önkormányzat egyszeri, 20 millió forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatásban részesült a háziorvosi rendelő jogszabályi előírásoknak megfelelő bővítésére. Emellett, mint az adósságkonszolidációban részt nem vett település, közel hárommillió forint támogatást kaptak a könyvtár épületen belüli áthelyezésére, amely a rendelő bővítése miatt vált szük- ségessé. Az önkormányzat csaknem 1,9 millió forint önrésszel járult hozzá a munkálatokhoz.

Közel 25 millió forintból újult meg a ház Fotó: Molnár Sándor

- A közművesítés után az elmúlt 14 év legjelentősebb fejlesztése ez. Hosszú évek óta leveleztünk a hatóságokkal, mert nem voltak ki-elégítőek a feltételek, minimális komfort volt csak az orvosi rendelőben – mondta el Fertig József polgármester. Hozzátette, a munkálatok tavaly ősszel kezdődtek és időben befejeződtek, csak a használatbavételi eljárás húzódott el sokáig. Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is. Az országgyűlési képviselő köszöntőjében azt kívánta a helyieknek, hogy minél kevesebbszer kelljen eljönniük a rendelőbe, de ha mégis rászorulnak erre, akkor kapják meg azt a segítséget, amire szükségük van. Németh Balázs háziorvos reményét fejezte ki, hogy rövidesen át tudnak költözni a megújult rendelőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában