verseny

2017.10.28. 08:00

Izgalmas és fárasztó száguldás

A Veszprém Gokart harmadik házi versenyére került sor múlt szombaton, ami a körversenyek szabályai szerint lett lebonyolítva.

ML

Izgalmas csatákat hozott a hétvégi gokartverseny Fotó: Veszprém Gokart

Ennek a versenytípusnak van a legnagyobb rajongótábora, mivel itt a Forma-1-hez hasonlóan rajtrácsról indulnak a pilóták az időmérőn elért eredményeik alapján, és izgalom is bőven akad, hiszen a pilótáknak fél órán át kell precíziós pontossággal körözniük, mert egy apró vezetési hiba, elrontott féktáv is a pozíciójukba kerülhet.A pálya nyomvonalán most is változtattak a rendezők, hogy jobb tempóban, nagyobb íveken lehessen nyomni a gázt. A nevezés és el- igazítás után lehetőség volt edzőkörök teljesítésére, ez-után következett az ötkörös időmérő, amit mindegyik kategóriában egy kijelölt gokarttal futottak meg a versenyzők, majd kisorsolták, hogy ki melyik géppel fog indulni a versenyen. A nyolc-nyolc fős csoportok súlyuk szerint lettek elosztva, ahol az átlagsúlyhoz felsúlyozták a könnyebbeket.Az egyes kategóriában két felvezető kör után guruló rajtból vágtak neki a harminc- perces, hatalmas koncentrációt kívánó versenynek a pilóták. A pole-pozícióból rajtoló Rédling Tamás rajt-cél győzelemmel nyerte a futamot, ám mögötte már nem volt ilyen egyszerű a helyzet. A harmadik helyről rajtoló Gerda Nándor egy féktávon megcsúszott, így a mögötte haladó Bors László szűken fordulva megelőzte.

Izgalmas csatákat hozott a hétvégi gokartverseny Fotó: Veszprém Gokart

Ők ketten szorongatták a második helyen haladó Mulicz Lászlót, de a jó íveket záró versenyzőt nem tudták megelőzni. Igazán nagy menetelést végzett az utolsó helyről rajtoló Pócsay Attila, aki végigelőzte majdnem az egész mezőnyt, de rendező lévén nem került értékelésre.A kockás zászló az alábbi sorrendben intette le a pilótákat: 1. Rédling Tamás, 2. Mulicz László, 3. Bors László, 4. Gerda Nándor, 5. Péntek Balázs, 6. Nagy Dániel, 7. Temesvári Martin.A kettes kategóriában több felvezető kört kellett teljesíteni, mivel a repülőrajt szabályainak értelmében tartani kell a rajtrácson felvett távolságot, amit itt nem sikerült elsőre összehozni, mert szétszakadt a mezőny. Ebben a mezőnyben is akadtak izgalmas csaták, hiszen a pole-pozícióból rajtoló Temesvári Csabát már az elejétől szorongatta Iván András és Navratyil Zsolt. Mögöttük is nagy csaták folytak, hiszen az utánuk pár méterrel leszakadt Molnár Istvánt Klepeisz Zoltán és Békefi Sándor üldözte. Végül a befutók sorrendje alábbi lett: 1. Navratyil Zsolt, 2. Temesvári Csaba, 3. Molnár István, 4. Békefi Sándor, 5. Mráz Tamás, 6. Klepeisz Zoltán, 7. Láng Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában