Ünnepel az óvoda

2017.10.26. 08:30

Programok az egészségnevelés jegyében a Vadvirág óvodában

Színes programokkal egy héten át ünneplik a Vadvirág óvodában az intézmény meg-alapításának 45. évfordulóját.

Marton Attila

Az ünnepi hét megnyitóján faragott tökökből nyílt kiállítás az óvodában Fotó: Pesthy Márton

A rendezvénysorozatot az egészséges életmódra nevelés jegyében szervezik, mondta Barcza Béláné intézményvezető. Kedden egészséges ételeket készítettek az óvoda- pedagógusok a gyerekekkel, és játékos egészségmegőrző programokon vehettek részt az apróságok. Az ünnepi hét megnyitóján a szülők és gyerekek által faragott dísztökökből nyílt kiállítás az intézmény aulájában, valamint bemutatták az óvoda alapítványa által kiadott receptgyűjteményt.

Az óvoda felhívására az intézménybe járó gyerekek családtagjai és az óvodapedagógusok adtak közre negyvennél is több receptet, a szülők oklevelet és a kiadvány egy példányát is átvehették. A megnyitón Ovádi Péter önkormányzati képviselő – aki az intézménybe járt – méltatta az óvoda közösségeinek jó kapcsolatát, együttműködését. A programok sora csütörtökön a Palinta Társulat előadásával folytatódik. Pénteken szakmai napot tartanak az intézményben, amelynek keretében előadásokat hallhatnak a megye több településéről érkező óvodapedagógusok.

Az ünnepi hét megnyitóján faragott tökökből nyílt kiállítás az óvodában Fotó: Pesthy Márton

Szintén pénteken bemutatkozik a sepsiszentgyörgyi Csipike testvéróvoda, amelynek néhány óvodapedagógusa a héten több napot Veszprémben tölt. A rendezvényt ünnepséggel zárják, amelyre régi dolgozókat és oktatási szakembereket is meghívtak.A Vadvirág óvoda hat csoportjába jelenleg 130 gyermek jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában