ZIRCi segítség

2017.11.26. 17:44

Együttéreznek a rászorulókkal, ezért segítenek

Karácsonyhoz közeledvén újra megmozdult az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport rászoruló embertársaink megsegítésének érdekében. Hangulatos jótékonysági délutánt szerveztek, melynek bevételét tűzifaadományra és karácsonyi csomagra fordítják. 

Kelemen Gábor

A jótékonysági est szépszámú vendége színvonalas műsort tekinthetett meg, s emellett adakozott is Fotó: Kelemen Gábor

 

A jótékonysági est szépszámú vendége színvonalas műsort tekinthetett meg, s emellett adakozott is Fotó: Kelemen Gábor

A Szent Erzsébet emléknapját megelőző délután megtelt a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-terme. A vendégeket Csaba Lilla műsorvezető köszöntötte, a jótékonysági délutánt pedig Imrefi Mór plébános atya, a karitászcsoport lelki vezetője nyitotta meg. Teréz anyától idézett, aki a szeretet szolgálatára adta az egész életét. A karitászcsoport tagjai ezt a szeretet szolgálják, és akik adományoznak, azok a szeretetüket fejezik ki a rászoru-lók iránt, együttéreznek velük, gyógyítják a szeretetéhségüket, az ajándékozással pedig gazdagabbá válunk

- hangsúlyozta a lelki vezető.

Ezt követően Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket, aki a jótékonysági délután fővédnöke, Soltész Miklós államtitkár képviseletében volt jelen a rendezvényen. Sajnálatosnak tartotta, hogy sokan nem vállalják azokat az értékeket, amelyeket a kereszténység hozott Európába, így az élet szentségét, a mások megsegítését és a szolidaritást. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ezek az értékek megvannak még az emberekben, és a karitász is ezt képviseli.

Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese elmondta, a karitász munkatársai, önkéntesei példaként követik Szent Erzsébet cselekedeteit. A jótékonysá- gi délután szerinte több mint egy szimpla rendezvény, hiszen felhívja a figyelmet és lehetőséget is nyújt a segítségnyújtásra.

A köszöntőket követően színvonalas produkciók szórakoztatták a közönséget. Fellépett Lázár Hanna, Ulrich Anna, Bitskey Ildikó, Ács István, a Bakonyoszlopi Énekkar Baumgartner Etelka művészeti vezetésével, valamint Vastag Ricsi és a Veszpré-

mi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes.

Ulrich Józsefné, a karitász vezetője elmondta, az előző évi jótékonysági délután adományából 110 mázsa tűzifát tudtak vásárolni a rászorulóknak, és 75 karácsonyi csomagot állítottak össze.

Az emberek idén is megmozdultak annak érdekében, hogy szebb, melegebb legyen a rászoruló családok karácsonya, a kihelyezett urnában 185 ezer forint adomány gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában