Tavasszal bújnak ki

2017.11.08. 12:43

Holland módra: Virágokat ültettek a veszprémi parkokba!

Hollandia, Németország és Ausztria után ma Veszprémbe érkezett és itt dolgozott az a különleges ültetőgép, melynek köszönhetően tavasszal virágszőnyeg borítja majd két parkunk gyepfelületét.

Horváth Virág / VKSZZRT

Fotó: vkszrt.hu

A gép különleges kialakításának köszönhetően a föld felső rétegét szétnyitja, a garatból bezúduló hagymákat elteríti, majd hátsó görgőivel visszahajtja és -lapítja a gyepszőnyeget. Így kerültek a talajba a tavaszi virághagymák a Kálvin parkban, ahol 80 m2-en, krókusz, nárcisz és tulipán virágzik majd, illetve a Budapest út és Jutasi út találkozásánál lévő zöldfelületen, ahol 60 m2vegyes nárciszcsodákban gyönyörködhetünk majd tavasszal – adott hírt a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

Fotó: vkszrt.hu

A speciális ültetőgép előnye, hogy a virághagymák véletlenszerű, de valamelyest mégis irányított keverésére van lehetőség az ültetés során. Ezzel a módszerrel olyan különleges virágkombinációkat lehet létrehozni, melyek egyedeinek virágzási ideje és virágzási magassága harmonikus összképet ad.

Az ágyások kialakítása nélkül, közvetlenül a fűbe vetett hagymák, gyökeret eresztenek, és szárukkal utat törnek maguknak, mindezt úgy, hogy nem lesz zavaró hatása a növényeket körülölelő fűnek. Az ágyások mellett ugyanúgy gondozható lesz a gyepfelület.

Alig várjuk, hogy tavasszal gyönyörködhessünk a most elbújtatott virágcsodákban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában