Gratulálunk!

2017.11.04. 09:00

Százéves lett Erzsi néni!

Századik születésnapján köszöntötte Szabó Vilmosnét a Szépkorúak Otthonában Campanari-Talabér Márta polgármester és dr. Ignácz Anita Éva jegyző.

Szabó Péter Dániel

Az otthon lakói nagyon készültek Erzsi néni születésnapjára Fotó: Szabó Péter Dániel

Már érkezésünkkor ünnepi volt a hangulat az intézmény étkezőjében. A gondozottak együtt énekeltek az ünnepeltnek, aki előtt szebbnél szebb torták sorakoztak. Szabó Vilmosné Erzsi néni arcán látható volt a meghatottság és a boldogság, hiszen lakótársain kívül rokonai szép számmal jelen voltak az ünnepségen.

– Nyolc éve él az intézményünkben Erzsi néni. Életkorához képest szellemileg rendkívül friss, pedig sok nehézséget kellett átélnie az elmúlt egy évszázad alatt. Fantasztikusan jó hangja volt, melynek még mindig megvannak a nyomai. Sok éven át a katolikus egyház énekkarában énekelt, s intézményünkben is nagyon sokáig ő volt a nótafa. Mára sajnos már a hallása és a látása nagyon megromlott, ám nagy türelemmel viseli a nehézségeket, amelyek ellenére minden nap ott van a reggeli tornán. Az épületből azonban már nem szívesen mozdul ki – tudtuk meg Csehné Huszics Mártától, a Szépkorúak Otthona vezetőjétől.

Az otthon lakói nagyon készültek Erzsi néni születésnapjára Fotó: Szabó Péter Dániel

Szabó Vilmosné 36 évesen került Várpalotára egy olyan ember feleségeként, aki akkor már özvegy volt. Gyermekeiket nagy szeretetben nevelték. Házasságából két gyermeke született, és volt egy nevelt gyermeke is, aki az utóbbi időben nem tudja látogatni egészségügyi problémái miatt. Lánya elvesztését követően került az intézménybe, így csak unokája szokott eljönni hozzá, illetve az ünnepségen is megjelentek unokahúgai és családjaik.

Az otthon lakói nagyon készültek Erzsi néni születésnapjára, hiszen önmagában hatalmas dolog már a századik életév megélése is, ám az ünnepelt önmagáért is tiszteletet érdemel mindenkitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában