az ÉNYKK válaszol

2017.12.21. 09:57

Elérte a célját az almádi fiú látványterve – Lesz felújítás?

A veol.hu megkereste az ÉNYKK Zrt.-t a látványtervvel, a balatonalmádi lakosoknak kedvező választ kaptunk.

Horváth Virág

Ahogy arról már korábban is írtunk körbejárta a közösségi médiát egy 12 éves balatonalmádi fiú látványterve. A fiatalember a város buszállomásához készített terve egyfajta figyelemfelkeltés is volt, hogy a településnek ennél szebb arcát kellene mutatnia az ide érkezőknek.

Az épület nem az önkormányzat tulajdona, így ha akarnának sem tudnának segíteni a kialakult helyzeten. Annál inkább az ÉNYKK, akik az elkészült látványtervet nagyon színvonalas munkának tartják.

„Társaságunk megalakulását követően tervszerűen végzi saját tulajdonú autóbusz állomásainak, forgalmi létesítményeinek karbantartását, felújítását. Az ilyen célra rendelkezésre álló saját anyagi forrásaink ugyanakkor erősen korlátosak. A nagyobb volumenű építészeti munkával járó beruházásokat – mint amilyen a konkrét látványterven szereplő projekt – ezért jellemzően EU-s források elérési lehetősége esetén tudtuk megvalósítani a közelmúltban, konzorciumban a társszolgáltatókkal, illetve az érintett önkormányzatokkal. A működési területünket jelentő négy megye (Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala) kapcsán jelentkező számos beruházási igény következtében, egy összetett szempontrendszeren alapuló prioritási listát kell összeállítania és alkalmaznia társaságunknak.” – írták válaszukban.

Arról, hogy mit gondolnak a 12 éves fiú videójáról, azt válaszolták, a fiatalember által készített látványtervet nagyon színvonalas munkának tartják. Rövidtávon sajnos – pályázati forrás hiányában – ilyen műszaki tartalommal nem tudják megvalósítani.

A balatonalmádi fiú videója ennek ellenére mégiscsak célhoz ért:

„Figyelemfelhívó szerepét azonban betöltötte, a társaság 2018. évi beruházási tervének összeállításánál megvizsgáljuk, hogy anyagi lehetőségeink függvényében milyen mértékű felújító jellegű beruházást tudunk eszközölni az ingatlanon.” – közölte az ÉNYKK Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában